Podatci neovisne revizije

Rafinerija Bosanski Brod u gubitku od 622,2 milijuna KM

To poduzeće je prošlu godinu završilo s novih 10,8 milijuna KM financijskog minusa.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 03. 2019. u 14:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akumulirani gubitak Rafinerija nafte Bosanski Brod na kraju prošle godine iznosio je 622,2 milijuna KM, podaci su neovisne revizije.

To poduzeće je prošlu godinu završilo s novih 10,8 milijuna KM financijskog minusa.

''Rafinerija je na kraju prosinca 2018. imala akumulirani gubitak od 622,2 milijuna KM, neto gubitak je iznosio 10,8 milijuna, dok su kratkoročne obveze društva veće od obrtne imovine za 40,4 milijuna maraka. Ove činjenice ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja može izazvati sumnju  na sposobnost društva da posluje po načelu stalnosti poslovanja'', navedeno je u izvješću revizorske kuće ''BDO'' o radu Rafinerije nafte u 2018.

Kao i prijašnjih godina ponovljeno je da sposobnost Rafinerije da nastavi poslovanje ovisi od kontinuirane financijske podrške matičnog poduzeća, ruskog ''Njeftegazinkora'', koje se, kako navode, obvezalo da će pružiti financijsku podršku Rafineriji nafte i da će osigurati neophodna sredstva za uredno izmirivanje dospjelih obveza.

Lani je Rafinerija preradila ukupno 675 tisuća tona sirove nafte, a u 2017. 881 tisuća tona.

To poduzeće ima dugoročne obveze po osnovu više milijunskih kredita prema matičnom Njeftegazinkoru, odnosno povezanom ruskom poduzeću Zarubežneft.

Prihodi od prodaje učinka povezanim pravnim osobama u 2018. iznosili su 63,7 milijuna KM i u najvećem dijelu se odnose na prihod ostvaren od uslužne prerade sirove nafte uime i za račun povezanog pravnog subjekta ''Optima grup''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close