Suradnja

Radi se na izvozu bh mlijeka na kinesko tržište

Kineska strana trenutno analizira dostavljeni upitnik za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH, nakon čega će uslijediti proces procjene rizika, u okviru kojeg će kineski inspektori doći u BiH kako bi verificirali proizvodne kapacitete.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 09. 2020. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Kine u BiH Đi Pingom o unaprjeđenju ekonomskih odnosa dviju zemalja, priopćeno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku održanom u rezidenciji Veleposlanstvo Kine, konstatirano je da su bilateralni odnosi BiH i Kine dobri i prijateljski te da treba intenzivirati i unaprijediti vanjskotrgovinsku suradnju.

U fokusu razgovora ministra Košarca i veleposlanika Đi Pinga bila je mogućnosti plasmana mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH na kinesko tržište nakon što je BiH popunila upitnik za izvoz ovih roba u Kinu.

Istaknuto je da kineska strana trenutno analizira dostavljeni upitnik za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH, nakon čega će uslijediti proces procjene rizika, u okviru kojeg će kineski inspektori doći u BiH kako bi verificirali proizvodne kapacitete.

Ministar Košarac i veleposlanik Đi Ping razgovarali su i o izvozu vina iz BiH na tržište Kine. Košarac je ukazao na potrebu unapređenja ovog procesa kako bi se poboljšalo poslovanje domaćih proizvođača vina u uvjetima pandemije koronavirusa.

Veleposlanik Đi Ping uputio je poziv ministru Košarcu na sajam uvozne hrane, koji će u studenom biti održan u Šangaju, u cilju unapređenja vanjskotrgovinske suradnje BiH i Kine.

Kopirati
Drag cursor here to close