Crnogorska kompanija

Povučene lutke štetne po zdravlje djece

Oni su pozvali građane koji su kupili sporne lutke da ih odmah vrate u objekt u koji su ih kupili, gdje će im biti vraćen novac, prenosi RTCG.
Gospodarstvo / Industrija | 19. 12. 2018. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija "Kovači" iz Tuzi (Crna Gora) povukla je iz svojih radnji igračke "Frozen", "Girl Frozen" i "Lutka Maša", jer su rizične po zdravlje zbog povećanog sadržaja supstance koja može štetiti zdravlju djece i uzrokovati oštećenja reproduktivnog sustava. 

Oni su pozvali građane koji su kupili sporne lutke da ih odmah vrate u objekt u koji su ih kupili, gdje će im biti vraćen novac, prenosi RTCG. 

''Zahvaljujemo na suradnji i ispričavamo se zbog bilo koje neprijatnosti koje smo prouzrokovali'', poručili su iz te kompanije. 

Da su igračke opasne potvrdila je Zdravstveno-sanitarna inspekcija koja je i dalje u kontroli, priopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove. Ovo nije prvi put da su na crnogorskom tržištu pronađene opasne igračke. 

Sredinom studenoga po nalogu zdravstveno-sanitarne inspekcije, s tržišta u Crnoj Gori povučene su igračke "Magic girl lutke", "Pokemon" i "Snežana sa patuljcima", jer je ustanovljeno da sadrže povećan nivo ftalata koji štetno utječe na zdravlje djece. 

Inspektori su tada kontrolirali 15 uvoznika, a sporne igračke pronađene su kod njih sedam. Uvoznici su igračke povukli, a oni koji su ih već kupili mogu ih vratiti u zamjenu za novac. 

  

Kopirati
Drag cursor here to close