Zemlja partner

Poljska predložena za partnera Mostarskog sajma

Čović je kazao da bi bilo dobro da Poljska bude država partner Mostarskog sajma gospodarstva 2020. godine.
Gospodarstvo / Industrija | 14. 11. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović primio je novoimenovanog veleposlanika Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Jaroslawa Lindenberga.

Na početku susreta usuglašeno je da su odnosi dviju država izrazito prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ipak je istaknuto da postoji prostor za poboljšanje kad je u pitanju gospodarska suradnja, zato je Čović kazao da bi bilo dobro da Poljska bude država partner Mostarskog sajma gospodarstva 2020. godine - priopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

Bilo je govora i o rezultatima listopadskih izbora. Čović je i ovoga puta istakao da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima prioritet. Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende i pretpostavka vladavine prava. Kao takve, tim više zahtijevaju široku programsku suradnju i podršku u postizbornom periodu.

Zajednički je istaknuto da je neophodno što hitnije usvojiti proračun za sve nivoe vlasti da ne bi došlo do zastoja i blokada.

Lindenberg je kazao je da BiH i u budućnosti može očekivati pomoć prijateljske Poljske, koja će se nastaviti zalagati za ulazak svih država zapadnog Balkana u europsku obitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close