Naknada za hidro-akumulaciju

Pobjeda Općine Prozor-Rama na sudu protiv Elektroprivrede HZ HB Mostar

Presudu o tužbi općine Prozor -Rama protiv Elektroprivrede HZ HB Mostar donio je 21. prosinca Općinski sud u Mostaru.
Gospodarstvo / Industrija | 28. 12. 2020. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elektroprivrede HZ HB Mostar prema tužbi Općine Prozor-Rama dužna je platiti novčani iznos od 6.174.725,85 KM, sa zakonskom zateznom kamatom zbog duga, koji se odnosi na plaćanje razlike naknade za korištenje hidro-akumulacijskih objekata za proizvodnju električne energije, za period 1.6.2016.g.do 30.6.2019.g.

Presudu o tužbi općine Prozor -Rama protiv Elektroprivrede HZ HB Mostar donio je 21. prosinca Općinski sud u Mostaru.

Ovakvu presudu očekivala je Općina Prozor – Rama skoro cijelu godinu – glavna rasprava bila je zakazana za 31.1.2020. ali je odgođena u više navrata da bi bila održana tek 12.11.ove godine nakon čega je uslijedila navedena presuda.

Presuda je prvostupanjska, te je za očekivati žalbu tuženika. Međutim, u ranije dvije tužbe Elektroprivreda je ulagala žalbe drugostupanjskom sudu, zatim Vrhovnom sudu te apelacije Ustavnom sudu Federacije BIH, i u svim postupcima je presuđeno u korist Općine Prozor – Rama.

U Općini ni sada ne dvoje oko konačnog presuđivanja po ovoj tužbi.

''Ovom presudom još jednom je potvrđeno ispravno stajalište Općine Prozor – Rama glede traženja plaćanja naknada od strane Elektroprivrede HZ HB Mostar na zakonit način. Mi smo ustrajni u traženju svojih prava i svojih sredstava i nećemo nikada odustati. Poslati ćemo Elektroprivredi HZ HB poziv da izvrše plaćanje po presudi što prije, kako bi platili što manje zatezne kamate. Napominjem da je Elektroprivreda BH Sarajevo već ranije prihvatila plaćanje po novim pravilima koje je nametnuo zakon te da nema razloga da isto ne učini i Elektroprivreda HZ HB Mostar'', kazao je načelnik Općine Prozor – Rama, Jozo Ivančević

 

Kopirati
Drag cursor here to close