Hitan sastanak

Pismo Sindikata Vladi FBiH: Za dugovanja i probleme krivimo vlasnike Aluminija

Dio medija je ranije objavilo kako “sindikat ustaje u obranu ranijih uprava, koje su stvorile dugovanja koja se broje u stotinama milijuna maraka”.
Gospodarstvo / Industrija | 11. 09. 2018. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sastanka predstavnika Sindikata uposlenih u Aluminiju dd Mostar sa članovima Uprave društva na kojem su, kako navode, vodstvo upoznali s lošom situacijom vezano za poskupljenje električne energije i ostalih sirovina, Sindikati su uputili zahtjev Vladi FBiH, premijeru Fadilu Novaliću, dopremijerci Jelki Milićević i resornom ministru Nerminu Džindiću za sazivanjem hitnog sastanka na kojemu bi se razgovaralo o navedenim problemima.

Dio medija je ranije objavilo kako “sindikat ustaju u obranu ranijih uprava, koje su stvorile dugovanja koja se broje u stotinama milijuna maraka”.

'' Zanimljivo je kako u pismo sindikati staju u obranu ranijih uprava koje su stvorila dugovanja koja se broje u stotinama milijuna maraka te navode kako je rukovodstvo poduzelo sve što se poduzeti moglo te kako “više nema sredstava za borbu“, prenijeli su pojedini mediji ranije.

Iz NSZ-a ove i slične navoda odbijaju te poručuju kako ne podržavaju uprave koje su stvorile navedena dugovanja i proizvele probleme društva. Ističu kako ovo nije istaknuto u pismu upućenom Vladi FBiH.

''Osuđujemo i jednostrane pogrešne zaključke. Za sva dugovanja i nagomilane probleme isključivim krivcima smatramo vlasnike Aluminija, koji su dopustili da dođe do ovako delikatne situacije u samom društvu. Radnici su taoci loših upravljanja Aluminijem. U proteklom periodu nitko nije odgovarao za naše probleme. Od vlasnika, stoga, zahtijevamo da netko konačno preuzme odgovornost za stanje koje je ugrozilo egzistenciju djelatnika aluminija, kao i onih koji su naslonjeni na rad našeg giganta'', poručili su iz NSZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close