Velik broj

Panika u Pfizeru: Radnica ukrala podatke o cjepivu

"Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, Pfizer tek treba utvrditi obim poslovnih tajni i povjerljivih informacija koje ona posjeduje", priopćila je kompanija.
Gospodarstvo / Industrija | 25. 11. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pfizer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe "velikog broja" povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa cjepivom protiv korone.

U tužbi koja je podnesena u utorak u saveznom sudu u San Diegu, Pfizer je rekao da je riječ o radnici Chun Xiao Li, koja je prekršila svoj ugovor o povjerljivosti prebacivši više od 12.000 datoteka, bez dozvole, na svoje osobne račune i uređaje sa svog poslovnog laptopa.

 

"Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, Pfizer tek treba utvrditi obim poslovnih tajni i povjerljivih informacija koje ona posjeduje", priopćila je kompanija.

Navodni ukradeni materijali uključuju "priručnik" od 24. rujna koji sadrži interne procjene i preporuke o pfizer cjepivu protiv virusa korona, zatim Pfizer odnos sa njemačkim partnerom za cjepiva, kao i prezentacije povezane s antitijelima protiv raka.

Iz kompanije Pfizer je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga šta je uradila. Također se navodi, da je okrivljena ombanula Pfizer o tome šta je uzela, kako je to uzela, kada i zašto je to učinila i gdje se nalaze ukradeni podaci.

Navedeno je i da je Li u kompaniji radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u kompaniji "Xenkor Inc.", kalifornijskoj kompaniji koja se fokusira na liječenje raka i autoimunih bolesti.

Iz Pfizera su naveli i da se njihova kompanija suočava s velikim problemom - da konkurenti pokušavaju da im preotmu zaposlene tijekom cijele ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close