Izvučeni milijuni

Pandurević: U pljački stoljeća Elektroprivreda oštećena za  600 milijuna KM

Pandurević dodaje da podaci do kojih je SDS došao ''sasvim sigurno pokazuju da se u EP RS dogodio kriminal stoljeća prilikom prodaje električne energije, koji je uništio budućnost RS''.
Gospodarstvo / Industrija | 22. 04. 2018. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iz "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) u posljednjih 12 godina samo kroz mahinacije prilikom kupovine i prodaje struje izvučeno je više od 600 milijuna KM'', tvrdi potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević.

 Navela je i da nedavne iznuđene ostavke rukovodstva tog javnog poduzeća, nažalost, nisu samo ''potvrda ispravnosti SDS-ove kritike u kojoj smo ukazivali na stanje u ERS-, već da je riječ o borbi klanova SNSD-a da izvuku što više za sebe''.

Ona kaže da "ova afera stoljeća nije isplivala na površinu zato što premijerka Željka Cvijanović želi da kazni krivce, nego zato što je došlo do borbe dva suprotstavljena klana".

''Na čelu jednog je Nebojša Radmanović, koji zastupa interese Vuka Hamovića i drugi je klan Milorada Dodika, koji zastupa interese 'Vitola' '', ustvrdila je Pandurević na konferenciji za novinare u Banja Luci.

 Pandurević dodaje da podaci do kojih je SDS došao ''sasvim sigurno pokazuju da se u EP RS dogodio kriminal stoljeća prilikom prodaje električne energije, koji je uništio budućnost RS''.

Prema njenim riječima, dobra stvar ovakvih ratova klanova jeste što u njima sve ispliva na površinu.

 SDS, dodala je Pandurević, poziva istražne organe da utvrde da li je točno da su neke firme koje su dobivale na natječajima za kupovinu i prodaju struje, imale direktan pristup elektronskoj bazi ponuda i na taj način prilagođavali svoje ponude.

Pozvala je i Gordanu Tadić, v.d. glavnu tužiteljicu BiH, da pokrene istragu jer se, kako navodi, radi o međunarodnom kriminalu.

Kopirati
Drag cursor here to close