Dvodnevni sajam

Otvoreni 'Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva'

Na sajamskim štandovima u Sportskom centru Jablanica posjetitelji imaju prigodu kušati proizvode od voća i povrća, njihove prerađevine, mliječne proizvode, med i proizvodi na bazi meda.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 09. 2018. u 09:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevni sajam "Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva", na kojem se okupilo 37 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, otvoren je u utorak u Jablanici. 

"Zadovoljan sam da ovaj sajam iz godine u godinu poprima sve veće zanimanje kako izlagača, tako i posjetitelja, te se iz godine u godinu vidi ogroman napredak, kako kod same organizacije, tako i kod broja proizvođača dobre i kvalitetne ponude domaćih proizvoda", kazao je tom prigodom općinski načelnik Salem Dedić. 

Na sajamskim štandovima u Sportskom centru Jablanica posjetitelji imaju prigodu kušati proizvode od voća i povrća, njihove prerađevine, mliječne proizvode, med i proizvodi na bazi meda. 

Organizator sajma je Savez poljoprivrednih udruženja općine Jablanica, kojeg čine Udruženje žena "Most", Udruženje građana "Poljoprivrednik" i Pčelarsko društvo "Bagram", a pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a te Turistička zajednica HNŽ-a. 

Prvog dana sajma dodijeljene su zahvalnice za podršku u razvoju poljoprivrede, kao i za pomoć u organizaciji "Jablaničkih dana zdrave hrane". Zahvalnice su dobili načelnik Dedić, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, Turistička zajednica HNŽ-a i Pčelarsko društvo "Bagrem" Jablanica. 

Održan je i okrugli stol "Predstavljanje programa projekta razvoja ruralne konkurentnosti za područje klastera K-2 koji obuhvaća općinu Jablanica". 

Drugoga dana sajma od 13 sati najuspješnijim izlagačima bit će dodjeljivane nagrade i priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close