Zaštita

Ograničen uvoz pilećeg mesa iz Turske

Tu odluku, kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva, ministar Mirko Šarović donio je radi zaštite domaće industrije.
Gospodarstvo / Industrija | 19. 08. 2019. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po zahtjevu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ured za veterinarstvo BiH  ograničilo je uvoz u Bosnu i Hercegovinu pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa iz Turske.

Ovu odluku ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović donio je u cilju zaštite domaće industrije.

''Ova odluka odnosi se na one izvozne objekte u Turskoj koji nisu na EU listi, odnosno nemaju dozvolu za izvoz u Europsku uniju i ima za cilj održanje statusa Bosne i Hercegovine kao zemlje koja odnedavno može svoje proizvode od pilećeg mesa da izvozi u Europsku uniju'', izjavio je ministar Šarović.

Mjera o zabrani uvoza posebno je važno ako se zna da, usprkos tome što može da zadovolji domaću potražnju i što je značajan izvoznik, Bosna i Hercegovina više tisuća tona pilećeg mesa i prerađevina uvozi iz susjednih zemalja i Turske.

Podsjećamo, domaća proizvodnja pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa posljednjih godina ubrzano se razvija. Samo u 2018. godini izvezeno je preko 9.000 tona  mesa i prerađevina iz BiH u zemlje regije a proteklih dana prvi kontingenti krenuli su i prema zemljama Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close