OIEiEK

Određen iznos naknade kojeg plaćate na računima za struju

Ovu naknadu plaćaju svi krajnji kupci električne energije u Federaciji BiH i ona je iskazana kao posebna stavka na računima za električnu energiju
Gospodarstvo / Industrija | 01. 04. 2020. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici u srijedu, donijela Odluku o utvrđivanju jediničnog iznosa naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije (OIEiEK) za drugi i treći kvartal 2020. godine, u visini od 0,002555 KM/kWh, bez obračunatog PDV-a.

Ovu naknadu plaćaju svi krajnji kupci električne energije u Federaciji BiH i ona je iskazana kao posebna stavka na računima za električnu energiju, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Sredstva prikupljena po osnovu naknade su prihod Operatora za OIEiEK i on ih koristi za isplatu poticajnog dijela iz jamčene cijene za proizvedenu električnu energiju privilegiranih proizvođača,  pokrivanje (financiranje) troškova svog rada i za troškova uravnoteženja elektroenergetskog sustava nastalih zbog odstupanja u vrijednostima planirane i proizvedene količine električne energije iz postrojenja OIEiEK.

Kopirati
Drag cursor here to close