Mostar

Nove prilike za podršku poljoprivrednicma

Predstavnici kompanija, zadruga i poljoprivrednih organizacija su iskazali interes za novi poziv i prilike za suradnju.
Gospodarstvo / Industrija | 20. 09. 2018. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru održana prezentacija aktivnosti USAID/Sweden FARMA II Projekta sa fokusom na novi javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava. Predstavnici kompanija, zadruga i poljoprivrednih organizacija su iskazali interes za novi poziv i prilike za suradnju.

''Cilj nam je dati doprinos poboljšanju prinosa i kvalitete proizvoda, povećati zaposlenost u poljoprivrednom sektoru, osigurati rast prodaje i izvoza, podržati dodavanje vrijednosti, otvoriti prostor za diverzifikaciju proizvodnje i ohrabriti inovacije i nove tehnologije u poljoprivredi. Na poziv se mogu prijaviti registrovane privatne kompanije ili zadruge, druge registrovane organizacije koje pružaju usluge poljoprivrednicima, te start-up poljoprivredne firme. Sektori koje je ovaj poziv obuhvatio su voće i povrće, ljekovito i aromatično bilje, mljekarstvo, peradarstvo i pčelarstvo“, poručili su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

 ''Sudionici su izrazili interes za prijave i podršku. Vrijedi napomenuti da je minimalni iznos grant 3.000 dolara, a da su ukupna sredstva predviđena za raspodjelu u okviru ovog poziva 200.000 dolara. Rok za podnošenje prijava je 15. listopad, što ostavlja dovoljno vremena za pripremu potrebne dokumentacije. Nastavljamo sa info sesijama i susretima, pa smo sutra već u Gospodarskoj komori Unsko-sanske županije u Bihaću u 11 sati, a narednog tjedna predstavljamo naše aktivnosti u Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu“, napomenuli su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close