Prekid

Nestanak struje u Venezueli, vlasti tvrde da je uzrok 'elektromagnetski napad'

Zbog nestanka struje, došlo je i do prestanka rada 94 posto telekomunikacijske infrastrukture u državi, objavila je nevladina organizacija Netblocks, prenosi CNN.
Gospodarstvo / Industrija | 23. 07. 2019. u 11:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Venezueli je u ponedjeljak nestanak struje zahvatio više od polovine saveznih država, prema nevladinim organizacijama i društvenim mrežama, a vlasti su za to okrivile "elektromagnetski napad". 

Zbog nestanka struje, došlo je i do prestanka rada 94 posto telekomunikacijske infrastrukture u državi, objavila je nevladina organizacija Netblocks, prenosi CNN. 

Nestanak struje prvi put od ožujka pogodio je i glavni grad Caracas. Prekid struje dogodio se nakon niza sličnih prekida zbog kojih je velik dio zemlje nekoliko puta ranije ove godine bio u kaosu.  

Predsjednik Nicolas Maduro smatra kako su za nestašicu struje krive Sjedinjene Američke Države i oporba, dok čelnik opozicije Juan Guaido krivi korupciju i loše upravljanje.  

Ministar informiranja Jorge Rodriguez rekao je kako početne analize upućuju na "elektromagnetski napad kojim se pokušalo utjecati na sistem hidroelektrana" ne pružajući pri tom nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Kopirati
Drag cursor here to close