Šehitluci - Luka

Mostarski kolektori: Probijen tunel tehnologijom mikrotuneliranja

Ovo je samo jedan dio koji se radi ili će se raditi tehnologijom miktoruneliranja.
Gospodarstvo / Industrija | 07. 05. 2018. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je samo jedan dio koji se radi ili će se raditi tehnologijom miktoruneliranja.  Sjeverno od mosta ''Franje Blaževića'' (Avijatičarski most) gradi se takozvani ''obrnuti sifon'' kojim se lijevoobalni kolektor, sifonom ispod Neretve spaja s glavnim desnoobalnim kolektrorom.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 10.626.043. KM.

Najvažnija razlika između gradnje tunela i mikrotuneliranja je u tome što se kod mikrotuneliranja još uvijek radi o strojevima na daljinsko upravljanje koji služe potiskivanju cijevi u horizontalnom smjeru.

Snimio: Čitatelj / Micro Tunneling Boring Machine na izlazu iz tunela

Tehnologija bušenja se bazira na daljinski upravljanom postupku bušenja s MTBM opremom (Micro Tunneling Boring Machine). Kompjuterska konzula i precizna nadzorna oprema omogućava operateru stroja stalni dotok povratnih informacija o lokaciji i orijentaciji alata za bušenje kao i o radu hidrauličnih sklopova.

Mikrotuneliranje je moguće izvoditi na svim vrstama tla, čak i najtežih stijena.

 

“U samom starom gradskom jezgru, mi ne možemo ni na kakav način da spojimo dionicu od Narodnog pozorišta do Lučkog mosta, pošto je to gusto naseljeno i stara gradska jezgra i spomenička baština, tako da se tražio način kako da to pevaziđemo i stručnjaci su riješili da je to najbolji put mikrotuneliranjem”, objasnio je gradonačelnik Bešlić još prošle godine prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem radova.

Kopirati
Drag cursor here to close