Dugovanja

Kuprešaci izbjegavaju plaćanje komunalne naknade

Služba za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove Općine Kupres utvrdila je kako veliki broj Kuprešaka ne izmiruje svoje obveze po osnovu komunalne naknade.
Gospodarstvo / Industrija | 07. 12. 2018. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Općina Kupres pozvala je stanovnike te općine da podmire dugovanja po osnovu komunalne naknade kako bi se izbjegli sudski procesi i prinudna naplata. 

Služba za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove Općine Kupres utvrdila je kako veliki broj Kuprešaka ne izmiruje svoje obveze po osnovu komunalne naknade te ih je pozvala da to učine do 20. prosinca kako bi izbjegli naplatu dugovanja sudskim putem. 

Iz Službe za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove podsjećaju kako plaćanje računa Javnog komunalnog poduzeća Kupres za pitku vodu, odvod otpadnih voda (kanalizaciju) i odvoz smeća, ne oslobađa građane od zakonske obveze plaćanja komunalne naknade. 

Sredstva od komunalne naknade služe za financiranje zajedničke komunalne potrošnje koju nije moguće izmjeriti i naplatiti od svakog korisnika, u što se ubraja odvođenje i pročišćavanje oborinskih voda, održavanje i čišćenje javnih površina, javnih parking prostora, groblja, održavanje javne rasvjete, obavljanje kafilerijskih usluga, preventivne deratizacije, dekoriranje te održavanje nerazvrstanih cesta. 

Iz Službe podsjećaju korisnike koji su zaprimili rješenja o visini naknade za 2015. godinu i kasnije, da su ta rješenja trajnog karaktera i obveza plaćanja proizlazi za svaku narednu godinu, dok se obveza ne promijeni ili ne ukine.

Kopirati
Drag cursor here to close