Bihać

Kupci prepoznaju kvalitet i podržavaju domaće proizvode

Bihać ugostio domaće proizvođače iz cijele zemlje - Kupci prepoznaju kvalitet
Gospodarstvo / Industrija | 18. 08. 2018. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Fena

Bihać ugostio domaće proizvođače iz cijele zemlje - Kupci prepoznaju kvalitet

Bihać je danas bio domaćin zajedničke promocije poljoprivrednih proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine koji su predstavili svoje proizvode te su sa građanima govorili o inovacijama, napretku, izazovima i trendovima na domaćem i tržištu Europske unije.

Riječ je o zajedničkim aktivnostima koje je podržao USAID/Sweden FARMA II Projekat, a domaćin promocije bio je tržni centar "Bingo".

''Domaćin ovog okupljanja je tržni centar 'Bingo' u Bihaću, a s nama su kompanije 'Klekovača' iz Bosanskog Petrovca, 'Mandico' iz Mrkonjić Grada, Udruga pčelara 'Kesten' iz Cazina, 'Faveda', 'BH Treasures' i 'Halilović' iz Sarajeva, OR Tim Med iz Bosanske Krupe, 'Agrisan' iz Sanskog Mosta, 'Organsko Vuković', '2S', 'Čehajić' iz Bihaća, 'Magic Touch' iz Cazina, Udruga 'Zlatna pčela' iz Velike Kladuše i predstavnici Poljoprivrednog zavoda'', kazali su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Cilj te aktivnosti je otvaranje tržišta za domaće proizvođače, osiguranje novih prilika te predstavljanje kvalitetnih i jedinstvenih domaćih proizvoda, između ostalog meda, voća i povrća, prirodne kozmetike, sira. Kupci prepoznaju kvalitet i podržavaju domaće proizvode, priopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close