Ministar

Košarac poručio građanima BiH: Kupujmo domaće, jer naše je bolje

”Suočeni smo sa globalnim izazovom uzrokovanim širenjem korona virusa, koji će definirati našu epohu. Odluke koje danas donosimo obilježit će naše društvo u godinama pred nama.''
Gospodarstvo / Industrija | 14. 04. 2020. u 12:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine uputio je otvoreno pismo građanima BiH u kojem ih je pozvao da kupuju domaće proizvode.

”Suočeni smo sa globalnim izazovom uzrokovanim širenjem korona virusa, koji će definirati našu epohu. Odluke koje danas donosimo obilježit će naše društvo u godinama pred nama. U okolnostima kada je socijalna distanca najbolji način da brinemo jedni o drugima, ne smijemo se distancirati od solidarnosti. Zato vas pozivam da zajedno pokažemo solidarnost prema domaćim privrednicima, koji posluju otežano u novonastalim okolnostima. Naše kompanije zapošljavaju naše porodice, komšije, prijatelje, poznanike. Zapošljavaju naše građane! Kupovinom domaćih proizvoda direktno pomažemo očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta, što je u ovom vremenu neizvjesnosti od ključnog značaja”, istaknuo je Košarac, te naglasio:

”Domaći proizvodi plod su napornog rada, zalaganja i odricanja naših proizvođača. To nam garantira kvalitetu prepoznatljivog sadržaja. Zato vas pozivam da obratite pažnju prilikom kupovine i uvijek date prednost domaćim proizvodima, jer iza njih stoji trud naših ljudi. Kupovinom domaćih proizvoda doprinosimo stabilnosti zdravstvenog i obrazovnog sustava, te mirovinskog fonda. Na taj način ćemo indirektno izraziti zahvalnost bespoštednoj borbi i nesebičnom zalaganju naših zdravstvenih i prosvjetnih radnika, ali i pokazati brigu za naše građane treće životne dobi u okolnostima sa kojima smo suočeni. Ohrabrujem vas da kupujete domaće proizvode, jer takva odluka gradi našu zajednicu i znači ulaganje u buduće generacije. Naša podrška domaćim gospodarstvenicima daje im i šansu i nadu za opstanak u ovim teškim vremenima. Zato - kupujmo domaće, jer naše je bolje”.

Kopirati
Drag cursor here to close