Direktor

Još jedan mandat: Marinko Gilja ostaje na čelu EPHZHB-a

Na sjednici Nadzornoga odbora EPHZHB-a razmatrano je 11 točka dnevnoga reda
Gospodarstvo / Industrija | 31. 01. 2020. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EP HZHB / Sjednica Nadzornog odbora EP HZHB

Na četvrtoj sjednici Nadzornoga odbora Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar koja je održana u petak u središtu poduzeća, Marinko Gilja ponvno je izabran za generalnoga direktora na razdoblje od četiri godine, priopćeno je iz EP HZ HB.

Nadzorni odbor EPHZHB-a izabrao je generalnoga direktora prema Odluci Vlade Federacije od 23. siječnja 2020. o davanaju prethodne suglasnosti Nadzornome odboru za imenovanje Marinka Gilje za tu dužnost u ovome gospodarskom društvu. Novi mandat generalnome direktoru počinje od 17. veljače 2020.

Inače, na sjednici Nadzornoga odbora EPHZHB-a razmatrano je 11 točka dnevnoga reda.

Foto: EP HZHB / Sjednica Nadzornog odbora EP HZHB

Nakon usvajanja zaspisnika s prethodnih sjednica, usvojena su sljedeća izvješča: Izvješće o izvršenom popisu sredstava i izvora sredstava sa stanjem na dan 31.12.2019. godine; Izvješće o popisu nenaplativih sumnjivih i spornih potraživanja za 2019. godinu; Izvješće Odbora za reviziju za studeni 2019. – siječanj 2020. godine; Izvješće o analize energije za listopad, studeni i prosinac 2019. godine; Izvješća o kupoprodaji električne energije za studeni i prosinac 2019. godine i Izvješća o sklopljenim ugovorima za studeni i prosinac 2019. godine.

Donesene su i sljedeće odluke i punomoći: Odluka o davanju pisanih ovlasti za sklapanje sporazuma o otpisu zakonskih zateznih kamata za dužnike koji su izmirili glavni dug prema Društvu; Odluka o davanju pisanih ovlasti za zaključivanje ugovora o izmirenju dospjelog duga prema Društvu; Punomoć za sklapanje ugovora o cesiji i Punomoć za sklapanje ugovora o uputi – asignaciji, priopćeno je iz Elektroprivredom HZ HB.

Kopirati
Drag cursor here to close