Kontrola

Jablanica, Neum: Problem neregistrirana plovila i ilegalni splavovi

U 122 nadzora vodenog prometa inspektori izdali 15 prekršajnih naloga
Gospodarstvo / Industrija | 14. 09. 2018. u 13:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava za inspekcijske poslove, putem prometnog inspektorata u ljetnoj sezoni vrši kontrolu plovnih objekata u plovnom području Neumskog akvatorija i Jablaničkog jezera, kao i vozača koji upravljaju čamcima, skuterima, brodicama, splavovima i drugim plovnim objektima.

Neposrednim obilaskom Jablaničkog jezera uz obalu zapažen je veliki broj splavova, gdje postoji osnovana sumnja da za njih vlasnici ne posjeduju potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u unutrašnjoj plovidbi.

U periodu od 18. lipnja do 31. kolovoza 2018. federalni inspektori za unutrašnju i pomorsku plovidbu izvršili su 122 inspekcijska nadzora i izdali 15 prekršajnih naloga u iznosu 6.000 KM.  

Federalni prometni inspektori su prilikom kontrola ustanovili da pet plovila stranih registarskih oznaka ne posjeduju odgovarajuću vinjetu te su upućeni u kapetaniju da pribave istu, 39 osoba nije posjedovalo plovnu dozvolu, a četiri plovna vozila nisu bila registrirana te su vraćena na obalu.

Također, utvrđeno je da vozači za splavove nisu posjedovali uvjerenja o sposobnosti plovnih objekata za sudjelovanje u unutrašnjoj plovidbi, kao i da vozači nisu posjedovali uvjerenja za upravljanje plovnim objektima u unutrašnjim i pomorskim plovnim putovima.

Navedenim kontrolama povećava se sigurnost ljudi i imovine u plovnom području mora u Neumu, te se povećava disciplina u pogledu osiguranja i registracije vozila, što pokazuje podatak od 426 novoregistriranih plovnih vozila i 126 izdanih plovnih dozvola tijekom 2018., priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close