Kontrola

Jablanica, Neum: Problem neregistrirana plovila i ilegalni splavovi

U 122 nadzora vodenog prometa inspektori izdali 15 prekršajnih naloga
Gospodarstvo / Industrija | 14. 09. 2018. u 13:13 Fena
Kopirati

Federalna uprava za inspekcijske poslove, putem prometnog inspektorata u ljetnoj sezoni vrši kontrolu plovnih objekata u plovnom području Neumskog akvatorija i Jablaničkog jezera, kao i vozača koji upravljaju čamcima, skuterima, brodicama, splavovima i drugim plovnim objektima.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neposrednim obilaskom Jablaničkog jezera uz obalu zapažen je veliki broj splavova, gdje postoji osnovana sumnja da za njih vlasnici ne posjeduju potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u unutrašnjoj plovidbi.

U periodu od 18. lipnja do 31. kolovoza 2018. federalni inspektori za unutrašnju i pomorsku plovidbu izvršili su 122 inspekcijska nadzora i izdali 15 prekršajnih naloga u iznosu 6.000 KM.  

Federalni prometni inspektori su prilikom kontrola ustanovili da pet plovila stranih registarskih oznaka ne posjeduju odgovarajuću vinjetu te su upućeni u kapetaniju da pribave istu, 39 osoba nije posjedovalo plovnu dozvolu, a četiri plovna vozila nisu bila registrirana te su vraćena na obalu.

Također, utvrđeno je da vozači za splavove nisu posjedovali uvjerenja o sposobnosti plovnih objekata za sudjelovanje u unutrašnjoj plovidbi, kao i da vozači nisu posjedovali uvjerenja za upravljanje plovnim objektima u unutrašnjim i pomorskim plovnim putovima.

Navedenim kontrolama povećava se sigurnost ljudi i imovine u plovnom području mora u Neumu, te se povećava disciplina u pogledu osiguranja i registracije vozila, što pokazuje podatak od 426 novoregistriranih plovnih vozila i 126 izdanih plovnih dozvola tijekom 2018., priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati