Posljedice

Isključenjem Aluminija nastao višak struje koja opterećuje sustav i ne može biti prodana

U informaciji se navodi da je sa gledišta sigurnosti rada elektroenergetskog sustava BiH isključenje Aluminija s prijenosne mreže imalo izražene negativne posljedice.
Gospodarstvo / Industrija | 17. 07. 2019. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isključenje Aluminija d.d. Mostar zadaje ozbiljne udarce i elektroenergetskom sustavu BiH, a ovo pitanje naći će se i na sljedećem zasjedanju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nezavisni operator sistema (NOS) u BiH je 15. srpnja ove godine na zahtjev Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) dostavio informaciju o stanju elektroenergetskog sustava nakon isključenja Aluminija d.d. Mostar, a koja sadrži niz izuzetno zabrinjavajućih informacija.

U informaciji se navodi da je sa gledišta sigurnosti rada elektroenergetskog sustava BiH isključenje Aluminija s prijenosne mreže imalo izražene negativne posljedice, prvenstveno na stanje naponskih prilika.

Navedena informacija je dodatno zabrinjavajuća jer je poznato kako u EES BiH već duže vrijeme postoji izražen problem previsokih napona koji je dodatno pojačan isključenjem Aluminija, prenosi Klix.

 
Kopirati
Drag cursor here to close