Akcija na tržnici

Inspektori pročešljali Vrapčiće: Oduzete veće količine cigareta i duhana

Veće količine duhana i cigareta oduzete su od prodavača na tržnici Vrapčići pored Mostara.
Gospodarstvo / Industrija | 02. 12. 2018. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veće količine duhana i cigareta oduzete su od prodavača na tržnici Vrapčići pored Mostara.

''Oduzete su određene količine cigareta i duhana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UNO. Više detalja bit će poznato u ponedjeljak'', izjavio je za Bljesak.info Ratko Kovačević, načelnik Odjela za komunikacije i međunarodnu suradnju UNO BiH. 

UNO je također priopćio da su oduzete cigarete i na području Sarajeva. 

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u mjestu Trnovo oduzeli su 7.327 kutija cigareta tržišne vrijednosti cca 33.000 KM.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na putnoj komunikaciji Foča-Sarajevo, u mjestu Trnovo, ovlaštena službene osobe UNO, Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa pripadnicima MUP-a RS,  PS Trnovo, oduzeli su 7.327 kutija cigareta (Royal Blue, Royal Blue Slim, FM Blue, FM Red, Merilyn Pink i Trokadero).

Ukupna tržišna vrijednost oduzetih cigareta procjenjuje se na iznos od 33.000 KM, a iste su oduzete jer nisu bile  obilježene akciznim markicama UNO. Navedena oduzimanja izvršena su u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Foto: UNO BiH / Cigarete su sakrivene u vozilu

U suradnji sa Grupom za istrage RC Sarajevo, protiv počinitelja bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz člana 210 a., Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

Prilikom provođenja navedene aktivnosti, ovlaštena službene osobe UNO BiH koristili su vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD.

Foto: UNO BiH / Cigarete nisu imale važeće markice

Tijekom  2018. godine ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje oduzeli su cigarete i duhan, koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 milijuna KM.

Važno je istaknuti da su službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo tijekom 2018. godine ukupno oduzeli 65.206 kutija cigareta, te 1.139 kg rezanog duhana, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close