UNO

Inspekcija će 'češljati' beton

''Ova akcija provodi se u cilju boljeg uvida u evidentiranje obračuna proizvodnje a samim time i do prikazivanja stvarne realizacije...'', navedeno je.
Gospodarstvo / Industrija | 08. 09. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za neizravno oporezivanje provest će pojačane kontrolne aktivnosti poreznih obveznika proizvođača betona, na području cijele Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno, provjeravat će se proizvođači proizvoda od betona za građevinarstvo, gotove betonske smjese, ostalih proizvoda od betona, cementa i gipsa, oni koji s ebave djelatnošću Gradnja cesta i autocesta te ostalih građevina niskogradnje.

''Ova akcija provodi se u cilju boljeg uvida u evidentiranje obračuna proizvodnje a samim time i do prikazivanja stvarne realizacije, te uvida u postojanje potencijalnih nepravilnosti ili zloupotreba'', navela je Uprava i dodala kako će se pojačane kontrolne aktivnosti provoditi do kraja listopada 2020. godine.

''Svjesni činjenice da ponekad porezni obveznici propuste izvršiti svoje obveze – iz neznanja, nemara ili namjerno, ovim putem pozivamo porezne obveznike koji se bave predmetnom djelatnošću da pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije i u cilju pravilnog prijavljivanja svoje obveze eventualno podnesu izmjene PDV-prijave. Kontrole poslovanja obveznika proizvođače betona vršit će se uvidom u stanje zaliha i dokumentacije u poslovnim prostorijama poreznih obveznika'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close