U odnosu na 2017.

Industrija u BiH: Povećana proizvodnja energije

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, ukupna desezonizirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u veljači u usporedbi sa siječnjem ove godine ostala je nepromijenjena.
Gospodarstvo / Industrija | 03. 04. 2018. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Industrijska proizvodnja u Bosne i Hercegovine u veljači ove godine u usporedbi s veljačom 2017., kalendarski prilagođena, bilježi rast za 3,6 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, ukupna desezonizirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u veljači u usporedbi sa siječnjem ove godine ostala je nepromijenjena.

U veljači ove godine u odnosu na isti mjesec lani proizvodnja energije je veća za 13,1 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,8 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za tri posto, a kapitalnih proizvoda za 5,8 posto.

Proizvodnja energije u veljači u odnosu na siječanj ove godine veća je za 12,1 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,1 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 3,6 posto, intermedijarnih proizvoda za 7,8 posto, a proizvodnja kapitalnih proizvoda manja je za 9,2 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close