Brojke

Industrija: Što raste a što pada?

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u studenom, u usporedbi s listopadom u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom veća je za 7,4 posto…
Gospodarstvo / Industrija | 28. 12. 2020. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u studenom veća je za 1,7 posto u usporedbi s listopadom, a u odnosu na studeni prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 1,9 posto.

Proizvodnja energije u studenom veća je za 6,6 posto u odnosu na oktobar, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 3,4 posto, kapitalnih proizvoda veća za 1,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,9 posto, a intermedijarnih proizvoda veća za 0,7 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U studenom ove u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 12 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,3 posto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 0,1 posto, energije manja za 2,9 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 9,6 posto.

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u studenom, u usporedbi s listopadom u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom veća je za 7,4 posto, u prerađivačkoj industriji veća za 0,6 posto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 1,5 posto.

U studenom ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom od 0,3 posto, u prerađivačkoj industriji pad od 1,7 posto, a u vađenju ruda i kamena pad od 8,3 posto, navodi Agencija za statistiku BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close