Manja proizvodnja

''Hidroelektrane na Neretvi'' proizvele manje struje

''Hidroelektrane na Neretvi'' su proizvele 699 GWh električne energije.
Gospodarstvo / Industrija | 03. 11. 2017. u 14:38 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Podružnici ''Hidroelektrane na Neretvi'' u deset mjeseci ove  godine proizvedeno je 699 GWh električne energije.

Manja ostvarena proizvodnja posljedica je loših hidroloških prilika tijekom promatranog perioda kao i u posljednjem kvartalu 2016. godine, priopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Naime, Elektroprivreda BiH je u deset mjeseci ove godine proizvela 5.768 GWh električne energije. Ukupna proizvodnja u termoelektranama iznosila je 5.069 GWh, od čega je Termoelektrana „Tuzla“ proizvela 2.935 GWh, a Termoelektrana „Kakanj“ 2.134 GWh.

Ukupna ostvarena proizvodnja električne energije u termoelektranama u deset mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, veća je za 396 GWh ili za 8,48 posto, što je rezultat većeg ostvarenja proizvodnje u Podružnici Termoelektrana „Kakanj“  za 462 MWh ili 27,64 posto.

Usporedbom sa ostvarenom proizvodnjom električne energije u termoelektranama u deset mjeseci u prethodnim godinama, ukupna ostvarena proizvodnja u termoelektranama u razdoblju siječanj-listopad ove godine predstavlja jednu od najvećih ostvarenih proizvodnji električne energije u proteklih dvadeset godina.

U usporedbi s Elektroenergetskim bilansom za 2017. godinu, ostvarena proizvodnja u termoelektranama za rujan siječanj-listopad ove godine  je na nivou planirane, zahvaljujući pogonskoj spremnosti blokova, povećanju proizvodnje uglja i njegovog plasmana.

Kopirati
Drag cursor here to close