Kosovo

Najavljeno privremeno ukidanje pristojbi na robu iz BiH

Haradinaj za privremeno ukidanje pristojbi uz garancije za konačni sporazum
Gospodarstvo / Industrija | 14. 01. 2019. u 19:55 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da je kosovska vlada spremna privremeno ukinuti pristojbe na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uz međunarodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova. 

 On je na Facebooku napisao da će pristojbe i dalje biti na snazi "dokle god imamo sugestije za neuspješne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez međunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje". 

 "Duboko sam uvjeren u mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obvezujućeg sporazuma sa Srbijom koji će za rezultat imati priznanje. Vlada Kosova je spremna privremeno ukinuti pristojbu samo nakon međunarodnih garancija da će se sjesti i potpisati konačni sporazum koji će rezultirati obostranim priznanjem", napisao je Haradinaj na Facebooku. 

 Po njegovim riječima, garancija znači da postoji usuglašeni ugovor u načelu i da se očekuje samo potpisivanje tog sporazuma, koji će rezultirati priznanjem, javili su beogradski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close