Uspješna privatizacija

Galijašević: Zeničko-dobojska županija je kičma razvoja privrede cijele BiH

Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu.
Gospodarstvo / Industrija | 16. 05. 2018. u 13:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / 

Premijer Zeničko-dobojske županije Miralem Galijašević posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom te uspješne kompanije.

Premijer Galijašević kazao je da  Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i da je lider u regiji u montažnoj gradnji.

''Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi'', kazao je.

Premijer Galijašević naglasio je da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojske županije.

''Zeničko-dobojska županija je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojske županije je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDŽ opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu'', naglasio je Galijašević, priopćila je Pres-služba ZDŽ.

Iako je  fabrika u potpunosti  izgorjela 2015. godine menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio tvornicu i povećao obim proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close