Plin plinom

Europa će uzvratiti Americi

Europa će odgovoriti istom mjerom na pokušaje SAD da svoje vlastite ekonomske interese postavi ispred interesa svojih partnera.
Gospodarstvo / Industrija | 18. 05. 2018. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Washington mora računati da će Europa odgovoriti istom mjerom ako SAD proglase sustav "Amerika na prvom mjestu" i svoje ekonomske interese postavi ispred svih drugih, rekao je njemački ministar ekonomije Peter Altmaier.

Altmaier je u intervjuu za televiziju ARD rekao kako SAD žele blokirati izgradnju novog plinovoda koji bi povezivao Rusiju i Njemačku ispod Baltičkog mora kako bi osigurale tržišta za izvoz svog vlastitog tečnog prirodnog plina, prenosi Srna.

Dodao je kako će Europa odgovoriti istom mjerom na pokušaje SAD da svoje vlastite ekonomske interese postavi ispred interesa svojih partnera.

"SAD jesu naši prijatelji i partneri i mi želimo braniti naše zajedničke vrijednosti. Ali ako je Amerika na prvom mjestu i oni svoje interese stave ispred svega ostalog, onda moraju očekivati da će Europa definirati svoje vlastite interese i boriti se za njih", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close