Gokbey

Erdogan predstavio novi turski vojni helikopter

Helikopter je proizvod Turske industrije za avijaciju i svemir (TUSAS) koji je 6. rujna uspješno izveo prve letove. Novi helikopter proizveden je vla
Gospodarstvo / Industrija | 12. 12. 2018. u 15:26 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erdogan je danas govorio na predstavljanju novog turskog vojnog helikoptera opće namjene ''Gokbey''.

Helikopter je proizvod Turske industrije za avijaciju i svemir (TUSAS) koji je 6. rujna uspješno izveo prve letove. Novi helikopter proizveden je vlastitim kapacitetima TUSAS-a i uz podršku turskog Ministarstva obrane.

Tijekom uspješnog testnog leta, piloti su izveli i manevre koji taj helikopter svrstavaju u red prestižnih letjelica te vrste u međunarodnim okvirima. 

Foto: Anadolija / Novi turski vojni helikopter T615 Gokbey

To je višenamjenski helikopter, koji se može koristiti u vojne i civilne svrhe. Spada u red najboljih na tržištu, posebno zato što ima sposobnost brzih i efikasnih polijetanja, manevara spuštanja na visokim nadmorskim visinama i temperaturama, bez obzira na vremenske uvjete i zahtjevnost konfiguracije terena. 

U narednoj fazi novoproizvedeni helikopter treba proći procedure certifikacije i kvalifikacije, a predviđeno je da se najkasnije za dvije godine nađe u upotrebi. 

TUSAS je ranije stavio svoj potpis na velike projekte poput bespilotne letjelice ANKA i helikoptera ATAK. 

Radio je i niz projekata za vodeće svjetske kompanije u avioindustriji, kao što su Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Bombardier i Leonardo.

Kopirati
Drag cursor here to close