Potražili smo za vas...

Ima dovoljno drveta i ugljena za ogrjev, cijene pristupačne

Ako su vam zalihe drva za ogrjev pri kraju, a vaš stalni dobavljač nedostupan, možemo vam pomoći s par informacija.
Gospodarstvo / Industrija | 11. 01. 2020. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako su vam zalihe drva za ogrjev pri kraju, a vaš stalni dobavljač nedostupan, možemo vam pomoći sa par informacija.

Trenutno se u Mostaru cijene drva za ogrjev kreću oko 80 KM za ispilana i oko 90 KM za iscijepana. Cijene se odnose na bukova drva, a jeftinije od ovoga teško da će te pronaći.

Uglavnom je bukovina po metru 100 KM, s prijevozom na području Mostara. U ponudi ima i hrasta, a za cijenu je potrebno nazvati.

Foto: Bljesak.info / Hrast za ogrjev

Iako neki nikada neće prežaliti mostarski ugljen čiju će kvalitetu do kraja života uzimati za primjer, i danas u ponudi za ogrjev imate ugljena. Uglavnom se prodaje gatački ugljen, a kako prodavač navodi u oglasu, radi se o 'vrhunskoj kvaliteti, ručno probran''. Dostavlja ga u većinu hercegovačkih općina.

Pronašli smo i zanimljiv oglas u kojemu se prodaje drvo za ogrjev od trešnje. Metar ovoga drveta je 70 KM, a iz iskustva možemo potvrditi kako se radi o kvalitetnom ogrjevu sa posebnim mirisom koje daje trešnja prilikom izgaranja. Tako da je ova cijena više nego odlična.

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Tu je i Drvosječa koji upravo ima akciju na bukovinu od 30%, tako da je metar drveta, prema cijenama na njihovim stranicama, 79 KM. Tona mrkog ugljena je 157 KM, a drvenog 148,50 KM. U Drvosječe je izgleda nestalo peleta, a bukovi briketi nisu na akciji i za tonu bi trebali platiti 320 KM (Link na Drvosječu).

Imate li problema s potpalom, i tu smo pronašli rješenje. Prodaje se suho sitno drveće za potpale u gajbama, a cijena im je od 3.50 KM pa do 3 KM ako kupite deset i više gajbi.

Video: Vatra - Eskim
Kopirati
Drag cursor here to close