Partner

Grad Mostar o učinkovitosti, energetskoj

Grad Mostar kao partner u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE organizira Dane energetske učinkovitosti koji započinju sutra, 14. lipnja, s radionicom o planiranju energijske obnove javnih objekata tog grad
Gospodarstvo / Industrija | 13. 06. 2019. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar kao partner u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE organizira Dane energetske učinkovitosti koji započinju sutra, 14. lipnja, s radionicom o planiranju energijske obnove javnih objekata tog grada.

Kako se navodi u najavi, na radionicu su pozvani predstavnici i drugih općina, gradova, zatim tehničkog osoblja, obrazovnih ustanova, sveučilišta, tvrtki koje se bave provedbom mjera energijske učinkovitosti, nevladinih udruga i drugi.

''Na ovoj radionici želimo razmijeniti iskustva i znanja o ovim zanimljivim temama s predstavnicima Federalnog ministarstvo prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, UNDP-a, USAID-a, Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, tvrtke nLogic Advisory – priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostar.

Na tragu uspješne suradnje s Gradom Mostarom u provedbi projekata energijske učinkovitosti , Lutkarsko kazalište Mostar izvest će 15. lipnja predstavu za djecu Puna vreća želja, koja je i nastala u okviru provedbe projekta Interreg IPA CBC IRENE, kojeg također, uspješno sa svojim partnerima provodi Grad Mostar.

Predstava je već dobila niz priznanja, jako je dobro prihvaćena od publike i govori na zanimljiv način o zaštiti okoliša i provedbi jednostavnih mjera energijske učinkovitosti .

Nakon toga, 18. lipnja u hotelu Mostar planirano je održavanje završne konferencije projekta Interreg MED IMPULSE gdje su pozvani načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz cijele BiH, kao i određeni predstavnici ministarstava.

Domaćin konferencija "Energetska obnova javnih zgrada: izazovi i perspektive" je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, a planirano je i kratko obraćanje premijera HNŽ-a dr.sc. Nevenka Hercega, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close