112

Broj za hitne slučajeve u BiH još nije u funkciji

Europski broj za hitne situacije 112 uveden je kako bi se omogućilo građanima u nevolji da pozovu hitne službe /policija, hitna pomoć i vatrogasci/, koristeći isti broj bilo gdje na području EU.
Gospodarstvo / Industrija | 11. 02. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu apelira da sve institucije u BiH uključene u proces uvođenja europskog broja za hitne slučajeve 112, učine dodatne napore kako bi to pitanje, koje je od izuzetnog značaja za sigurnost svih građana u BiH, bilo riješeno što prije i bio uspostavljen sustav hitnih poziva na broj 112.

Iz ovog ministarstva priopćeno je da, nažalost, broj 112 u BiH još nije u funkciji, ali da ministarstvo ulaže značajne napore na stvaranju zakonskih, organizacijskih, tehničkih i drugih pretpostavki za uvođenje broja 112 na području BiH. 

U priopćenju se podsjeća da se 11. veljače u Europi obilježava kao Europski dan broja 112, da je on dostupan u svim zemljama članicama EU, ali i zemljama koje su na putu da postanu članice EU.

Europski broj za hitne situacije 112 uveden je kako bi se omogućilo građanima u nevolji da pozovu hitne službe /policija, hitna pomoć i vatrogasci/, koristeći isti broj bilo gdje na području EU. 

Obilježavanje ovog datuma počelo je 2009. godine sa ciljem podizanja svijesti građana o europskom broju za hitne situacije 112. 

Povodom dana broja 112, Europska asocijacija za broj 112 /EENA/ ove godine provodi kampanju pod nazivom #HumansOf112 čiji je cilj da istakne rad svih koji rade u oblasti zaštite i spašavanja, od spasioca u prvom odgovoru do svih zaposlenika i volontera. 

EENA ohrabruje sve koji rade u ovoj oblasti da podijele svoju fotografiju ili fotografiju sa svojim kolegama na društvenim medijima na dan broja 112 /11. veljače/, sa porukom o tome što za njih znači njihov posao, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close