Izvoz

I BiH konje za trku ima

Zahvaljujući naporima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ureda za veterinarstvo BiH ispunjen je još jedan standard EU
Gospodarstvo / Industrija | 04. 10. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novom izmjenom Uredbe Europske unije, Bosna i Hercegovina je nakon dugogodišnje zabrane uvrštena u popis zemalja iz kojih je dozvoljen privremeni i trajni izvoz registriranih konja u Europsku uniju. 

Zahvaljujući naporima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ureda za veterinarstvo BiH ispunjen je još jedan standard EU, čije nepostojanje je do sada sprečavalo razvoj konjičkog sporta, održavanje sportskih i kulturnih manifestacija i natjecanja, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Zabrana izvoza kopitara predstavljala je veliki problem za domaće ergele, jer osim što sportisti nisu mogli ići na međunarodna natjecanja, u BiH nisu mogli ući ni natjecatelji iz drugih zemalja jer se nakon ulaska u BiH ne bi mogli vratiti u svoju zemlju. 

Ovom dozvolom omogućen je i privremeni uvoz registriranih konja iz EU. 

Ovim su eliminirane dugogodišnje štetne barijere za kretanje životinja u sportske svrhe, kao i njihov dosadašnji, negativni utjecaj za razvoj ekonomije i turizma BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close