Ohrabrujući posjet

BiH najvažniji partner-dobavljač iz regije njemačkim kompanijama

Direktor Michael Harms kaže kako je impresioniran reformskim procesima u BiH i prioritetima Vijeća ministara BiH, okrenutih gospodarstvu i ekonomskom razvoju.
Gospodarstvo / Industrija | 19. 10. 2017. u 20:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu s izaslanstvom Komiteta za ekonomske odnose s istočnom Europom Udruženja njemačke privrede (BDI), koju predvodi izvršni direktor Michael Harms, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je informirao njemačke gospodarstvenike o ekonomskoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada Vijeća ministara BiH.

Istaknuo je napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila na europskom putu, kao i pozitivne indikatore ekonomskog razvoja ostvarene u posljednje dvije godine, a koji su proizvod poduzetih reformskih procesa.

Naglasio je da Vijeće ministara BiH kontinuirano radi na poboljšanju poslovnog okruženja i upoznao njemačke gospodarstvenike s komparativnim prednostima poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Izvršni direktor Harms je rekao da je impresioniran reformskim procesima u BiH i prioritetima Vijeća ministara BiH, okrenutih gospodarstvu i ekonomskom razvoju.

Njemački gospodarstvenici su naglasili da je već sada Bosna i Hercegovina najvažniji partner-dobavljač iz regije njemačkim kompanijama. Upoznali su Zvizdića i s pripremama za digitalni samit gospodarstvenika, koji bi trebalo da bude održan u proljeće iduće godine u Sarajevu.

Zvizdić je zahvalio SR Njemačkoj, posebno kancelarki Angeli Merkel, kao i njemačkim gospodarstvenicima, za kontinuiranu podršku euroatlantskim integracijama i ekonomskom razvoju BiH.

Istaknuo je da je SR Njemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Bosne i Hercegovine.

Sastanku je prisustvovao i ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko koji je njemačke gospodarstvenike upoznao s procesom digitalizacije i razvojem transportne infrastrukture, posebno tijekom izgradnje autoputa na Koridoru 5-C.

Kopirati
Drag cursor here to close