Neizvjesnost

ArcelorMittal otpušta 300 radnika

''Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru, ArcelorMittal Prijedor je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje''
Gospodarstvo / Industrija | 07. 05. 2019. u 13:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ArcelorMittal Prijedor smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih kako bi produžili životni vijek rudnika u Omarskoj, priopćeno je iz ove kompanije. 

''Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru, ArcelorMittal Prijedor je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje željezne rude sa 1,5 na 1,0 milijun tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom razdoblju'', naveli su u priopćenju. 

Dodaju da će ArcelorMittal Zenica, kao jedini kupac ArcelorMittal Prijedor, smanjiti svoju potrošnju željezne rude iz Omarske i umjesto toga uvoziti dodatnu količinu željezne rude od dobavljača van Bosne i Hercegovine. 

''Smanjenjem proizvodnje na milijun tona godišnje, efektivni vijek rudnika Omarska biće produžen za period do 10 godina. Bez preduzimanja ovih mjera, rudnik će morati da se zatvori 2025. godine'',  naveli su u priopćenju. 

Očekuje se da će novi plan biti u primjeni počev od 1. rujna 2019. godine. 

''Duboko žalimo što će ove suštinske mjere neizbježno dovesti do gubitka 300 zaposlenih u ArcelorMittal Prijedor. To je značajan postotak od oko 800 zaposlenika u ArcelorMittal Prijedor, ali smo bili prisiljeni da donesemo ovu tešku odluku zbog nesigurnosti postojanja budućnosti rudarstva u Prijedoru. Kompanija će blisko surađivati s predstavnicima Sindikata i pružiti svu moguću pomoć ugroženim zaposlenicima'', istaknuli su iz “Mittala”.

Kopirati
Drag cursor here to close