Zadnja nada

Štrajk glađu radnika zeničke Željezare

"Mi smo do sada 27 puta sjedali. Davala su nam se brojna obećanja, međutim ništa od toga nije realizirano."
Gospodarstvo / Industrija | 22. 01. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogorčeni radnici 'Željezare' Zenica, kao što su i najavili, danas će stupiti u štrajk glađu.

Prema riječima Avdije Halilovića, predsjednika Sindikata 'Željezare', štrajk glađu je još jedino rješenje i nada koja im preostaje u borbi za svoja prava.

"Mi smo do sada 27 puta sjedali. Davala su nam se brojna obećanja, međutim ništa od toga nije realizirano. Zbog svega toga odlučili smo danas stupiti u štrajk glađu i bit ćemo istrajni kao što je to bio slučaj sa blokiranjem ceste M-17", rekao je Halilović.

"Nama je obećano da će u tom stečajnom postupku Željezara, ishrana i građevinska operativa potpisati ugovor s Mittalom i početi raditi, međutim od toga izgleda nema ništa. Ako od toga nema ništa, mi tražimo naših 13 plaća, uvezivanje staža i otpremnine, i da nas pošalju na biro", kazao je on.

Još je dodao da među njima ima dosta starih i bolesnih radnika, zbog čega će Hitna pomoć definitivno imati posla, piše 'Dnevni avaz'.

"U petak sam se čuo s pomoćnikom ministra Marinkom Bošnjakom, te smo se trebali jutros čuti u vezi ovog štrajka, jer sam rekao da nemamo druge opcije, nama su ostali samo naši životi. Ako je jedan rudar, nažalost, sebi morao oduzeti život da bi se federalna vlada uozbiljila i uradila ono što jeste, povezala im staž da odu rudari u mirovinu, onda 340 mojih kolega mora netko napraviti problem da bi se oni uozbiljili da bi naše obitelji imale od čega da žive. Kao što sam kazao, mi hoćemo rezultate. Dosta je obećanja", rekao je Halilović te naglasio kako bi mu bilo drago da do štrajka uopće ne dođe.

Radnici zeničke Željezare, njih 340, nekoliko puta su blokirali magistralni put M-17 te održavali mirne prosvjede kako bi ukazali na svoje probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close