Struja

Novalić objavio obećanje

Federalni premijer kaže kako ''postoje određeni mediji kojima je u cilju da izazovu paniku''.
Gospodarstvo / Industrija | 02. 10. 2021. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je najavljeno moguće drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto, na društvenim mrežama oglasio se Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, najavivši kako dok je on na toj poziciji poskupljenja neće biti.

''Poštovani građani, želim Vas obavijestiti da, sve do kada sam ja Premijer Federacije BiH, neće doći do povećanja cijene električne energije. Neće doći do još većeg divljanja cijena i sigurno hiljade naših građana neće biti otpušteno'', objavio je federalni premijer.

Naveo je kako ''postoje određeni mediji kojima je u cilju da izazovu paniku''.


''Oni misle da je panika sredstvo kontrole, a kaos smatraju poželjnim. Gradimo istinom zdrav odnos, radimo predano na boljitku i istrajmo zajedno na poboljšanju života u Bosni Hercegovini'', napisao je Novalić.

Naime, ranije je objavljeno kako su predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH postigli suglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za gospodarstvo, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. listopada 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close