Prosvjed

500 rudara pred Vladom FBiH

Zahtjevi su kraj pregovaračkog procesa oko kolektivnog ugovora, status rudnika i povoljniji uvjeti za rad i život rudara.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 09. 2019. u 20:20 Bljesak.info
Kopirati

Sindikat od 500 članova iz sedam rudnika u utorak će na prosvjed pred zgradu Federalne vlade u Sarajevu, zaključeno je u Brezi na izvanrednom sastanku predsjedništva glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekuju da ih primi premijer i resorni ministar, a ako situacija i nakon tog prosvjeda ostane ista 13. rujna rudari Zenice i Breze stupit će u generalni štrajk.

Odluka o prosvjednom skupu, ostaje na snazi i svi rudari iz sastava koncerna dolaze sutra u 10 sati pred Vladu FBIH.  Odluku o generalnom štrajku za 13. rujna štrajk će realizirati ako ne dođe do situacije da se ispoštuje kolektivni ugovor.

Zahtjevi su kraj pregovaračkog procesa oko kolektivnog ugovora, status rudnika i povoljniji uvjeti za rad i život rudara.

Federalna Vlada pokušaće spasiti rudnik Breza kreditom, dok je sudbina zeničkog rudnika upitna. To je rezultat sastanka resornog ministra, Elektroprivrede i direktora ova dva rudnika.

Za desetak dana, nakon analize, bit će održan novi sastanak, kako bi bila donesena konačna odluka za zenički rudnik, prenosi BHRT.

Kopirati