Prosvjed

500 rudara pred Vladom FBiH

Zahtjevi su kraj pregovaračkog procesa oko kolektivnog ugovora, status rudnika i povoljniji uvjeti za rad i život rudara.
Gospodarstvo / Industrija | 09. 09. 2019. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat od 500 članova iz sedam rudnika u utorak će na prosvjed pred zgradu Federalne vlade u Sarajevu, zaključeno je u Brezi na izvanrednom sastanku predsjedništva glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Očekuju da ih primi premijer i resorni ministar, a ako situacija i nakon tog prosvjeda ostane ista 13. rujna rudari Zenice i Breze stupit će u generalni štrajk.

Odluka o prosvjednom skupu, ostaje na snazi i svi rudari iz sastava koncerna dolaze sutra u 10 sati pred Vladu FBIH.  Odluku o generalnom štrajku za 13. rujna štrajk će realizirati ako ne dođe do situacije da se ispoštuje kolektivni ugovor.

Zahtjevi su kraj pregovaračkog procesa oko kolektivnog ugovora, status rudnika i povoljniji uvjeti za rad i život rudara.

Federalna Vlada pokušaće spasiti rudnik Breza kreditom, dok je sudbina zeničkog rudnika upitna. To je rezultat sastanka resornog ministra, Elektroprivrede i direktora ova dva rudnika.

Za desetak dana, nakon analize, bit će održan novi sastanak, kako bi bila donesena konačna odluka za zenički rudnik, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close