Prepucavanja

ZZO HBŽ ne snosi krivnju za loše poslovanje Doma zdravlja Livno

Gospodarstvo / Flash | 08. 03. 2017. u 07:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ravnateljica Doma zdravlja Livno Ljiljana Mladina odgovornost što se u toj zdravstvenoj ustanovi više ne mogu obavljati liječnički pregledi za vozački ispit, prebacila na Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije (HBŽ), priopćenjem se oglasio direktor Zavoda Ante Baković.

"Liječnički pregledi spadaju u kategoriju usluga koje zdravstvene ustanove slobodno prodaju na tržištu i nemaju nikakve uzročno posljedične veze s ugovorima koje zdravstvene ustanove zaključuju sa zavodima zdravstvenog osiguranja u svrhu osiguravanja zdravstvene zaštite za osiguranike zavoda", navodi se u Bakovićevom priopćenju za javnost.

Ravnateljica livanjskog Doma zdravlja izjavila je u ponedjeljak kako zbog financijskih problema Dom zdravlja ne može plaćati specijaliste koji se angažiraju u sklopu pregleda za vozačke dozvole, a koji nisu djelatnici Doma zdravlja Livno.

Baković navodi kako ugovori između Doma zdravlja Livno i Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a ni u kojem slučaju ne mogu biti razlogom za otežano funkcioniranje ili eventualnu blokadu poslovanja i pružanja usluga te zdravstvene ustanove.

Uplate ostvarene obavljanjem usluga liječničkih pregleda za vozačke ispite, navodi se u Bakovićevom priopćenju, predstavljaju prihod zdravstvene ustanove nakon izmirenja troškova nastalih obavljanjem usluge.

"Na temelju navedenog, očito je kako je samo trebalo prihod ostvaren prodajom navedene usluge iskoristiti za plaćanje troškova obavljanja usluge, a između ostalog i troškova potrebitog specijalističkog liječničkog kadra i sigurno ne bi došlo do nemogućnosti obavljanja iste", poručio je Baković.

Dodao je kako Zavod za zdravstveno osiguranje HBŽ-a sve svoje zakonske i ugovorne obveze prema osiguranicima i svojim ugovornim partnerima uredno podmiruje te kontinuirano nastoji dodatno potpomoći funkcioniranje javnih zdravstvenih ustanova u HBŽ-u.

Kopirati
Drag cursor here to close