Radne dozvole

ŽZH: 35 stranaca zatražilo radne dozvole

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2017. u 07:27 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Županije Zapadnohercegovačke, uz stanovnike Hrvatske i Srbije, žele raditi i Kinezi, Brazilci, Talijani, Turci, Nijemc i Crnogorci.

Prema podacima Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, tijekom prošle godine Odjel za posredovanje zaprimao je zahtjeve i vršio izradu prijedloga za izdavanje radnih dozvola stranim državljanima, piše Večernji list.

''Ukupno su tijekom prošle godine podnesena 35 zahtjeva za izdavanje radnih dozvola. Svi zahtjevi su pozitivno riješeni. Kvota dodijeljena od Ministarstva civilnih poslova za 2016. godinu nije prekoračena za proteklu godinu'', navodi se u izvješću Službe za zapošljavanje ŽZH za prošlu godinu.

Nadalje se ističe kako je od spomenutih 35 dozvola njih pet izdano ženama, dok su 30 dozvola za rad tražili muškarci.

''Zemlje iz kojih strani državljani dolaze raditi u BiH su Republika Hrvatska - 24 osobe, Srbija - 5, Turska - 1 osoba, Brazil - 1 osoba te je po jedna radna dozvola izdana za državljane Kine, Crne Gore, Italije i Njemačke'', navodi se u spomenutom izvješću Službe za zapošljavanje ŽZH, prenosi Večernjak.

Od ukupno 35 izdanih radnih dozvola za strance tijekom protekle godine na području ŽZH, devet je novih, dok ih je 26 produljeno. Prema podacima Službe za zapošljavanje ŽZH, ni jedna radna dozvola strancima nije poništena tijekom 2016. godine.

Kada je riječ o stručnoj spremi osoba koje su tražile radnu dozvolu u ŽZH, najviše je onih sa završenim fakultetom, i to 14 osoba. S višom stručnom spremom dozvolu su tražila tri stranca, a sa srednjom stručnom spremom 13 stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close