prioriteti

Zvizdić o napretku: Otvoreno više desetina tisuća novih radnih mjesta

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2017. u 10:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas na press-konferenciji u Sarajevu da su ključni prioriteti rada Vijeća ministara BiH vezani za dinamiziranje procesa europskih integracija, za ekonomski rast i razvoj BiH, za jačanje vladavine prava i efektivnu i efikasnu borbu protiv svih oblika organiziranog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te dalje unapređenje regionalne i međunarodne suradnje.

Po njegovim riječima, u prošloj godini je BiH ostvarila najpozitivnije ekonomske parametre u odnosu na posljednju dekadu.

''Imali smo najveće prihode u odnosu isto tako na promatrani period. U ovom trenutku imamo najmanju zaduženost i u regiji i u ukupno EU, koja je u ovom trenutku manja od 40 posto BDP-a'', istaknuo je predsjedavajući Zvizdić, dodajući da je u promatranom razdoblju otvoreno više desetina tisuća novih radnih mjesta.

''To ustvari jeste naš ključni zadatak, naš ključni prioritet obzirom na činjenicu da je osnovni makroekonomski problem BiH pitanje nezaposlenosti pogotovo mladih ljudi'', naveo je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close