Šuškanje o prodaji

Zgrada Sindikata u Mostaru šaptom pala?

Avaz navodi na posljednjoj press-konferenciji, u siječnju, a koja je održana u tuđim prostorijama uvezi sa Zakonom o MIO, navedeno je da nema novca za obnovu zgrade.
Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2018. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Požar na zgradi sindikata / Bljesak.info

Gradom na Neretvi ovih dana je prostrujala vijest o tome da se za zgradu Sindikata u glavnoj ulici u Mostaru otimaju brojni privatni poduzetnici i da je čak prodana, objavio je Dnevni avaz.

Riječ je o objektu koji je skoro u potpunosti uništen u požaru u srpnju 2012. godine, nakon čega je Savez samostalnih sindikata (SSS) Hercegovačko-neretvanske županije ostao bez prostorija. Od tada, ovaj je sindikat samo jednom u javnost iznio informaciju o tome kako su se za obnovu zgrade obraćali Vladi HNŽ-a, ali bezuspješno, i to nakon što je potvrđeno da će iz županijskog proračuna biti nadoknađena šteta nastala na objektima HDZ BiH i SDA u Mostaru tijekom prosvjeda u veljači 2014.

Avaz navodi na posljednjoj press-konferenciji, u siječnju, a koja je održana u tuđim prostorijama uvezi sa Zakonom o MIO, navedeno je da nema novca za obnovu zgrade.

U traganju za informacijom o tome je li prodana sindikalna zgrada, koja je sada samo jedna u nizu ruševina u Titovoj ili glavnoj ulici, prvi čovjek SSS-a HNŽ Husejin Špago nije odgovarao na pozive novinara.

U Gradskoj upravi Mostara su rekli kako ne raspolažu takvim informacijama, dok je u Zavodu za prostorno uređenje i planiranje Grada Mostara rečeno kako nije urađen regulacijski plan za to područje te da, stoga, bilo kakve intervencije, izuzev sanacije, na objektu nisu moguće.

No Avaz navodi kako je iz izvora bliskih SSS-u HNŽ-a saznao da je koncem ljeta od jedne građevinske firme stigla ponuda za obnovu zgrade.

''Taj građevinski investitor je nudio da uloži svoj novac na način da se prizemlje, po obnovi cijelog objekta, dodijeli Sindikatu, a zauzvrat bi na katu i u potkrovlju uradio stanove za prodaju. Za to je dano zeleno svjetlo, međutim, koliko mi je poznato, još nisu dostavljena tražena jamstva, a i dokumentacija za zgradu se nalazi u Beogradu'', rekao je neimenovani sugovornik Avaza.

Kopirati
Drag cursor here to close