Fadil Novalić

ŽFBiH osigurale nesmetan promet robe, bit će dovoljno brašna na policama

''To znači da će u idućem periodu biti dovoljno brašna na policama prodajnih centara. Ako je i bilo nekih problema u dostavi, molim građane za strpljenje i pozivam ih da imaju povjerenje u Vladu i naš prehrambeni i transportni sektor''
Gospodarstvo / Flash | 25. 03. 2020. u 16:05 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je danas da su Željeznice Federacije BiH osigurale nesmetan promet robe, što dodatno utvrđuje snadbijevanje hranom i energijom, te garantira funkcioniranje ekonomije i radna mjesta.

''Željeznice Federacije spustile su cijenu prijevoza, te uvezale međunarodnu putanju za dovoz pšenice, čime je ispunjen zahtjev kompanije Klas, a koji se temelji na zahtjevima i opravdanim potrebama građana. To znači da će u idućem periodu biti dovoljno brašna na policama prodajnih centara. Ako je i bilo nekih problema u dostavi, molim građane za strpljenje i pozivam ih da imaju povjerenje u Vladu i naš prehrambeni i transportni sektor, koji pokazuje da je na razini zadatka. Također, ponavljam da imamo i pune robne rezerve za ne daj Bože, ali srećom nema potrebe da ih aktiviramo, sve dok smo u stanju osigurati međunarodni promet robe'' - izjavio je premijer Novalić za Fenu.

Obaviješten je, kaže, da se odvija željeznički promet roba (uvoz i izvoz) na relaciji Bosne i Hercegovine sa Srbijom, Hrvatskom, Slovenijom, Mađarskom, Češkom i Poljskom.

''Željeznice FBiH osigurale su nesmetano funkcioniranje elektroenergetskog sektora, kroz dopremanje uglja za termoelektrane Kakanj i Tuzla, te građani i u tom pogledu mogu osjećati sigurnost. Struje će biti. Posebno važno za ekonomiju je što Željeznice nesmetano vrše prijevoz roba, za uvoz i izvoz, sa potrebe poduzeća širom Federacije: Arcelor Mittal, GIKIL Lukavac, Cementara Kakanj, Sisecom Soda Lukavac, Natron Hayat Maglaj, HoldINA Sarajevo, Belisar-Studen Agrana Brčko, Hifa Oil i druga poduzeća'' - ističe Novalić.

To, dodaje, daje sigurnost za tisuće radnika tih poduzeća i njihove obitelji u ovom teškom vremenu, a potcrtava da Željeznice stoje na usluzi i drugim poduzećima koje imaju potrebu transporta

''Također, Željeznice FBiH su na vrijeme uvezale radni staž svim svojim radnicima koji su ostvarili pravo na mirovinu, a ovu socijalnu dimenziju želim naročito istaknuti. Ovo vrijeme pokazuje koliko je važno da imamo učinkovita javna i privatna poduzeća na koja se na naš gospodarski i socijalni sustav može osloniti'' - naglasio je premijer Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close