potvrđeno

Zeničani do subote bez grijanja

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2017. u 12:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Javnog preduzeća "Grijanje Zenica“ Sead Kaknjo kazao je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice, koja je u tijeku, da "grijanja neće biti do subote“.

''Od 'kotla broj 1' nema ništa i ide se na sanaciju 'kotla broj 2', koji se neće uspjeti popraviti do subote'', kazao je Kaknjo.

Brojni stambeni i poslovni prostori u Zenici ostali su bez napajanja toplotnom energijom zbog težeg kvara na "kotlu broj 2“, u pogonu Energetika kompanije ArcelorMittal Zenica.

Već dva dana Zeničani su bez grijanja, a danas su i službeno obaviješteni da neće imati grijanje do subote, što uz česte nestanke električne energije predstavlja velike probleme grijanja životnog prostora.

ArcelorMittal: Izvinjavamo se građanima, zbog kvara i mi imamo ogromne gubitke

Kompanija ArcelorMittal Zenica oglasila se izvještajem o trenutnoj situaciju na izvođenju radova na sanaciji velikog kvara na "kotlu broj 2.", kojim se u pogonu Energetike proizvodi toplotna energija za daljinsko zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora u Zenici.

"Stručni timovi kompanije ArcelorMittal Zenica nastavljaju intenzivno raditi na osposobljavanju kotlova za proizvodnju toplinske energije u pogonu Energetike. Nažalost, do ponovne uspostave isporuke energije za grijanje grada neće doći večeras kako smo željeli. U ovom trenutku je nemoguće dati pouzdanu prognozu o normalizaciji stanja, kako zbog kompleksnosti kvara tako i zbog činjenice da se ne može predvidjeti da li će doći do novih i neočekivanih curenja na cijevima kotlovskih postrojenja u toku njihovog vraćanja u rad", ističe PR menadžer kompanije Dijana Božić-Srdanović.

Uprava kompanija ArcelorMittal Zenica uputila je službenu ispriku svim građanima Zenice zbog nastale situacije u kojoj i sama kompanija podnosi gubitke koji su do sada procijenjeni na oko šest milijuna KM.

ArcelorMittal Zenica nastavlja ulagati iznimne napore da bi se prevazišli tehnički problemi izazvani vremenskim nepogodama, a dodatno usložnjeni starim i dotrajalim postrojenjima kojima se trenutno radi. U kompaniji ArcelorMittal Zenica ističu da su spremni zajedno s Gradskom upravom i dobavljačima već za sljedeću sezonu nabaviti i instalirati nova postrojenja kojima će nastaviti efikasno i jeftinije grijati stanove u gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close