Dugi Rat

Zenica prodaje odmaralište u Dućama

Gospodarstvo / Flash | 28. 06. 2017. u 12:13 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava Zenice danas je objavila međunarodni javni poziv za dostavu pisma namjere s ciljem kupovine nekretnina zeničkog odmarališta u mjestu Duće, u općini Dugi Rat kod Omiša u Hrvatskoj.

Radi se o zemljištu nekadašnjeg dječjeg odmarališta u Dućama površine od 11.788 metara kvadratnih, koje je planski namijenjeno gradnji turističke zone s hotelskim smještajem.

''U skladu sa zaključkom Vijeća namjera nam je da prodamo kompletnu imovinu odmarališta Duće u viđenom stanju, a komisija je pripremila sve potrebno za međunarodni tender sa početnom cijenom od devet milijuna maraka. Svoje namjere je već iskazalo sedam zainteresiranih investitora s područja EU i Hercegovine'', kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

On je ukazao da, iako je zemljište u Dućama vlasništvo Grada Zenice, nadležni organi Hrvatske kroz administrativnu zabranu državnog odvjetništva vrši pravno nasilje nad tom imovinom, ali da će gradska uprava s najboljim ponuđačem sklopiti predugovor, dok će konačna prodaja uslijediti nakon skidanja zabrane.

Najavljeno je da će se sredstva, koja će dobiti prodajom ovog zemljišta, utrošiti prema odluci Gradskog vijeća za gradnju nekog od kapitalnih objekata u Gradu Zenici i da se neće usmjeriti u javnu potrošnju.

Kopirati
Drag cursor here to close