Prekid isporuke

Zenica opet bez grijanja u stanovima i školama

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2017. u 07:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zenici je ponovno došlo do prekida isporuke toplotne energije za daljinsko grijanje grada.

Prema priopćenju kompanije ArcelorMittal Zenica ponovno je zaustavljen rad oba koltla kojim se griju stambeni i poslovni prostori u Zenici.

U petak, 27. siječnja, uočeno je manje curenje na kotlu broj 2 i taj kotao je zaustavljen, a pokrenut rad kotla broj 1 što je omogućilo da se isporuka toplotne energije za grijanje grada nastavi, samo u smanjenom obimu s jednom trećinom uobičajene isporuke.

Napori zaposlenika kompanije nisu pomogli i poslije otklanjanja kvara, 'kotao broj 2' je pokretan u dva navrata, ali oba puta bez uspjeha, jer su naknadno otkrivena dva nova curenja na unutarnjem dijelu sustava i na njihovom otklanjanju se još radi.

''Sinoć je, nažalost, došlo i do curenja na kotlu broj 1, zbog čega je zaustavljen i njegov rad, te je isporuka toplotne energije za grijanje grada zaustavljena. Timovi kompanije ArcelorMittal Zenica intenzivno rade kako bi što prije osposobili jedan od kotlova, a normalizacija stanja se očekuje najranije u ponedjeljak navečer'', priopćila je menadžerica za komunikacije Dijana Božić-Srdanović.

Za grad Zenicu poseban problem će biti organizirati početak nastave u osnovnim i srednjim školama, koji je planiran za ponedjeljak 30. siječnja, a zbog problema sa grijanjem školskih prostora nastavni proces je već odgođen sedam dana.

Osnovna glazbena škola u Zenici će imati skraćene sate, od po 30 minuta, a očekuje se da će direktori škola koristiti se svojim zakonskim pravom i skratiti prvi i drugi dan nastave u svim škola.

Kopirati
Drag cursor here to close