Nakon 65. godina

Zenica i protiv Lutrije BiH

Gospodarstvo / Flash | 30. 12. 2016. u 15:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještavamo naše dugogodišnje igrače iz Zenice da Lutrija Bosne i Hercegovine sa 31.12.2016 prestaje sa poslovanjem u svim svojim objektima na teritoriji grada Zenice.

"Primjenom Odluke o visini komunalnih pristojbi na području grada Zenice, koja je donesena 29. prosinca 2016. godine, Lutrija BiH bi nastavkom poslovanja proizvodila gubitak, što se ne bi moglo opravdati Vladi Federacije BiH koja je naš vlasnik".

"Obzirom da će Lutrija BiH svoja prava štititi putem svih legalnih kanala i institucija, nadamo se da je ova mjera samo kratkoročna te da će Lutrija BiH nastaviti svoje 65-godišnje poslovanje u gradu Zenica.

Izvinjavamo se svim igračima zbog ove odluke, te ih obavještavamo da igre na sreću Lutrije BiH i dalje mogu igrati na web stranici Lutrije BiH lutrijabih.ba", stoji u priopćenju Lutrije BiH.

Podsjetimo, komunalna pristojba za kladionice na području grada Zenice jučerašnjom odlukom gradskog vijeća povećana je sa 3.000 na čak 50.000 maraka godišnje po uplatnom mjestu.

Situacija za priređivače igara na sreću u Zenici sada nije nimalo sjajna, jer praktički ukoliko do 1.1.2017. godine ne zatvore poslovnice morat će u gradsku kasu uplatiti puni iznos od 50.000 maraka za svaku poslovnicu, dakle višemilijunski iznos kada se uzme u obzir broj poslovnica. Jasno je da je nemoguće u jednom danu izvršiti gašenje, tako da su gradski vijećnici svojim potezom stavili ‘kladioničare’ u mat poziciju.

"Moje je da poduzimam aktivnosti koje su bitne za ovaj grad i njegove građane. Ja sam svjestan da ogromne pare hodaju. Znate li koliki je promet kladionica? Ukoliko ste vi za to da im još damo, izdvojite iz proračuna da im još damo. Ja to neću dozvoliti”, izjavio je gradonačelnik Zenice na jučerašnjoj sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close