AVIS DM

Žene predvode razvoj sektora peradarstva

Drugačiji pristup poslu, osobni razvoj i doprinos široj društvenoj zajednici motivirali su Danku Mikulić da napusti radno mjesto direktorice JU Turističke organizacije općine Srbac i iskuša se u realnom sektoru.
Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2019. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugačiji pristup poslu, osobni razvoj i doprinos široj društvenoj zajednici motivirali su Danku Mikulić da napusti radno mjesto direktorice JU Turističke organizacije općine Srbac i iskuša se u realnom sektoru.

‘’Uz podršku i nagovor najbolje prijateljice, koja je već radila u ovoj oblasti, odlučila sam se da ta nova branša bude upravo peradarstvo, koje na području općine Srbac ima već dugu tradiciju, te smo 2015. godine zajedno, kao ravnopravne suvlasnice, osnovale društvo sa ograničenom odgovornošću AVIS DM, koje se bavi proizvodnjom jednodnevnih pilića’’, ističe Mikulić.

Ističe kako je projekt tzv. greenfield investicija koja je započela izgradnjom manjeg proizvodnog pogona, a u naredne četiri godine tvrtka je dva puta proširena i opremljena novim suvremenim mašinama.

‘’Posljednjim proširenjem proizvodni kapacitet povećao se za tri puta u odnosu na prvobitni, te se trenutno u pogonu proizvede oko 5 miljuna dan starih pilića godišnje, koji se plasiraju na tržište BiH’’, kazala je Mikulić.

Tvrtka ima devet stalno zaposlenih te dva povremeno angažirana radnika. S mladim ljudima surađuju kroz edukacije te stručne prakse, posjete i ekskurzije.

Većinu zaposlenih radnika čine žene, a Mikulić ističe kako je uspjeh kompanije zasluga svih zaposlenih.

U suradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, tvrtka je osigurala dodatne uvjete za rast i razvoj, a njena tvrtka se snažno zalaže za jačanje uloge žena i uključivanje mladih u ekonomski razvoj u zemlji.

‘’Bavljenje privatnim poslom danas u BiH nosi sa sobom veliku odgovornost i rizik, ali i određeni stupanj slobode i mogućnosti, kako za osobni, tako i za društveni rast i razvoj. Raduje me što kroz bavljenje ovim poslom mogu pomoći bar jednom malom broju mladih ljudi da se stručno usavršavaju, pronađu zaposlenje u branši koju su odabrali kao svoj poziv, a samim tim i da ostanu da žive i rade u Bosni i Hercegovini’’, zaključuje Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close