EU

Zemljama Zapadnog Balkana 50 milijuna eura za energetske projekte

Gospodarstvo / Flash | 10. 02. 2017. u 07:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri energetike zemalja Zapadnog Balkana, sastali su se u Skoplju u nazočnosti europskog povjerenika za susjedsku politiku i pregovore za proširenje Johannesa Hahna.

Na sastanku u glavnom gradu Makedonije ministri su razgovarali o implementaciji odluka sa summita u Parizu i o očekivanjima od sljedećeg summita u Trstu, u Italiji, u okviru Berlinskog procesa.

Nakon sastanka je priopćeno da će EU putem Programa za regionalnu energetsku efikasnost pomoći zemlje Zapadnog Balkana sa 50 milijuna eura za financiranje energetskih projekata, javlja Anadolija.

Hahn je poručio kako će, kako je kazao, "predviđene financije značajno pomoći javnom i privatnom energetskom sektoru u svih šest država i doprinjeti štednji energije i smanjenju emisije štetnih plinova".

U Ministarstvu vanjskih poslova Makedonije je također održan i neformalni sastanak ministara vanjskih poslova balkanskih zemalja kojem je nazočio i Hahn te talijanski zamjenik tajnika Ministarstva vanjskih poslova Vincenzo Amendola i glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Goran Svilanović.

Na ovom sastanku su razmatrana pitanja u oblasti regionalne suradnje u različitim segmentima, s posebnim naglaskom na zajedničke izazove regionalnog ekonomskog prosperiteta i povezivanje zemalja u jačanju vladavine prava i borbe protiv korupcije u cilju integracija balkanskih zemalja u Europsku uniju.

Kopirati
Drag cursor here to close