Upozorenje

Zbog opasnosti od strujnog udara, s bh. tržišta se povlače električni ventilatori

Mjerodavna inspekcija je naložila mjeru povlačenja proizvoda s tržišta, obavješćivanja potrošača i uništavanje proizvoda
Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2018. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH / 

Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH obavijestili su potrošače da se, zbog opasnosti od ozljeda i strujnog udara, s bh. tržišta povlači električni ventilator kineskoga proizvođača ZHEIJANG YIWU SMALL COMMODITIES CITY TRADING CO. LTD.

Kako navode iz Agencije, riječ je o tipu YSj02-180 bar kod: 3870379018275, a uvoznik/distributer je Fructa Trade d.o.o. Derventa.

Ventilator predstavlјa opasnost od ozljeda i strujnog udara jerm aparat nije propisno označen, uz aparat nije isporučena uputa za uporabu, izmjerena snaga je mnogo veća od naznačene snage, površina poprečnog presjeka vodiča je manja od minimalno dopuštene.

Ventilator nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica i s normom BAS EN 60335-2-80:2007 + A1:2007 + A2:2011.

Mjerodavna inspekcija je naložila mjeru povlačenja proizvoda s tržišta, obavješćivanja potrošača i uništavanje proizvoda, prenosi poslovniglobal.ba.

Preporučuuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate u trgovinu gdje su ga kupili, navode iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close